Als gevolg van de melkcrisis in 2010 heeft La Ferme de Bourgogne eerst zijn melkproductie verminderd om ze na een tijdje volledig stop te zetten. De plaats die daardoor vrijkwam werd omgetoverd tot paardenstalling.

Met het oog op een reconversie, en uit nieuwsgierigheid en de liefde voor de kunst van het bierbrouwen, heeft de eigenaar, Jean-François Rigo, een tweejarige opleiding tot microbrouwer gevolgd aan de IFAPME in Villers-le-Bouillet.

Jean-François opende na die opleiding zijn eigen ambachtelijke brouwerij en stelde ondertussen zijn eerste bier samen:  ‘Lî Cinse de Bourgogne’, een amberkleurige tripel. Proef het zelf in de proeverijruimte waar u ook andere lokale en biologische bieren, wijnen en frisdranken kan ontdekken terwijl u geniet van een van de heerlijke kaasplanken van onze partner Fromagerie du Samson.

 

Proeverij van bieren en kazen

Openingsuren:

  • Vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur
  • Zaterdag van 15.00 tot 21.00 uur
  • Zondag van 15.00 tot 21.00 uur

 De proeverijruimte biedt 60 zitplaatsen of 80 staanplaatsen en kan bij het huren van het vakantiehuis geprivatiseerd worden.

 

 

La ferme de Bourgogne gezien vanuit de lucht


Bekijk de 360° foto


Bekijk de video